Informasjon om koronaviruset

Vestre Toten kommunes temaside for koronavirus (COVID-19): Koronatesting og timebestilling, vaksinering, kontakttelefoner og fortløpende oppdateringer.

Innhold

Koronaviruset: En samlet oversikt

Foto: CDC, Alissa Eckert

På denne siden finner man en samlet oversikt over løpende oppdateringer, nyttige råd/lenker og praktiske orienteringer gjeldende aktuell informasjon i forbindelse med koronavirus (COVID-19) 

Informasjonen er basert på bestemmelser gitt av Regjeringen, Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, samt lokale tiltak. Informasjonen er oversatt til flere språk.

Koronatesting og digital timebestilling av koronatest

Testtelefon, Vestre Toten kommune: 906 94 765
Telefonen er betjent alle hverdager klokken 9.00 - 11.00 og 13.00 - 14.00

Her ser man når hurtigtest hjemme er anbefalt
  • Hvis du mistenker at du er smittet med koronavirus.
Når skal du bestille time til test ved teststasjonen?
  • Ved positiv hurtigtest - denne må vi bekrefte med en PCR-test- sett deg selv i isolasjon til svar på PCR foreligger
  • Hvis du er anbefalt å ta hurtigtest, men ikke klarer/kan ta hurtigtest selv
  • Hvis du er uvaksinert husstandsmedlem til en med påvist smitte og velger PCR-test hver andre dag i stedet for daglig selvtesttest som testregime 
  • Hvis du er uvaksinert og kommer fra utenlandsreise:
  • Karantenesjekken: Se hvilke regler som gjelder for deg (ekstern lenke - helsedirektoratet.no)

 

Hurtigtester for selvtesting kan fås gratis på teststasjonen Sagatunet hverdager 08.30-09.00 og 14.00-14.30

Digital timebestilling Vestre Toten: 
Ønsker du å bestille time til koronatesting, kan du gjøre det digitalt: Koronatesting og timebestilling

Kontakttelefon ved positivt testsvar på Covid-19: 481 81 433
Hvis du får varsel fra Helsenorge (ekstern lenke) om at du har testet positivt på Covid-19 skal du kontakte smittesporingsteamet i kommunen på telefonnummer 481 81 433 for oppfølging.

Vaksinering i Vestre Toten kommune

Kontakttelefon ved spørsmål rundt vaksinering og vaksinasjonsprogram i Vestre Toten: 903 62 455. 
Telefonen er betjent mandager, onsdager og fredager klokken 09.00 - 12.00.

På følgende side finner man alt om vaksineringsprogrammet i Vestre Toten kommune, i tillegg til løpende oppdateringer, kontakttelefoner og aktuelle kunngjøringer.

Oversikt over kontakt- og hjelpetelefoner

Gjøvikregionens informasjonstelefon

Gjøvikregionens informasjonstelefon 61 15 89 11 - en samordnet tjeneste gjeldende for alle kommunene i Gjøvikregionen. Telefonen er åpen mandag til fredag klokken 08.30 - 11.30 og 12.00 - 15.00.

Hvordan påvirkes kommunen? Løpende oppdateringer finner man her

Omsorgstjenesten informerer: Retningslinjer for besøk i institusjoner og omsorgsboliger - oppdatert 24. september 2021

27. oktober 2021: Status tirsdag 26.10.21 - en ny smittet i Vestre Toten. Husstandsmedlem til kjent smitte.

Tirsdag 26.10.21 fikk kommunen bekreftet at en voksen vaksinert kvinne har testet positiv for Covid19. Hun er husstandsmedlem til kjent smitte fra før, så funnet var ikke uventet. Det var milde symptomer, og er allerede i bedring.

Jens Mørch, kommunelege

25. oktober 2021: Kommuneoverlegen informerer: Status etter helgen - 3 nye smittede påvist i Vestre Toten, alle i samme husstand

I løpet av helgen ble det påvist tre nye smittede - en voksen vaksinert, og to barn, i samme husstand. Fra milde til ingen symptomer.

Smitteveien er ikke endelig avklart, men det er sannsynlig at de er smittet samtidig, og at det har skjedd utenfor kommunen. Det understreker at det stadig er bruk for kommunens test- og sporingskompetanse.

Jens A. Mørch, kommuneoverlege

21. oktober 2021: Status torsdag 21.10.21 - 1 ny smittet i Vestre Toten

Kommunen fikk i formiddag melding om nok en smittet i Vestre Toten. Det er en voksen mann, fullvaksinert, og med moderate symptomer.  Smittesporing tyder på at smitten har skjedd utenfor kommunen. Sporing og nærkontaktoppfølging har så langt ikke medført behov for tiltak utover nærkontaktene. Det er ingen sammenheng mellom de to siste tilfeller.

Jens A. Mørch, kommuneoverlege

21. oktober 2021: FHI: Svært gode tall for vaksinasjonsdekningen i Vestre Toten

Tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) pr. 4. oktober 2021 viser at Vestre Toten har svært gode tall når det gjelder vaksinasjonsdekning for innbyggere over 18 år:

  • Dose 1: 93,6%
  • Dose 2: 89,8% (fullvaksinert)

Dette er høyeste vaksinasjonsdekning i hele regionen, og helt i toppen når det gjelder hele landet.
Kun Vestre Toten og tre andre kommuner på vår størrelse kan vise til så høy vaksinasjonsdekning.

På denne siden finner du statistikk om koronavaksinasjon i Norge: Koronavaksinasjon – statistikk (ekstern lenke – fhi.no)

21. oktober 2021: Ny smittet i Vestre Toten 20.10.21

Sent onsdag kveld ble det registrert en ny smittet i Vestre Toten. Det er en fullvaksinert voksen kvinne med moderate symptomer , som testet positiv på selvtest først, og som siden fikk det bekreftet med PCR. Smitteveien ansees for kjent, og har skjedd utenfor kommunen. Det er mer enn 14 dager siden sist kommunen hadde en smittet. Testaktiviteten på kommunens teststasjon er fremdeles liten, så tilfellet viser derfor nytten av selvtesting.

Jens A. Mørch

20. oktober 2021: Til deg over 65 år! Informasjon fra vaksineteamet: Oppfriskningsdose (3. dose) tilbys nå til innbyggere over 65 år i Vestre Toten kommune.

Til deg over 65 år! Informasjon fra vaksineteamet 20. oktober 2021:

Oppfriskningsdose (3. dose) tilbys nå til innbyggere over 65 år i Vestre Toten kommune. Det må ha gått minst 6 måneder fra 2.  dose!

Vestre Toten kommune vaksinerer:

  • Beboere på sykehjem/omsorgsboliger i uke 44 (3. november 2021)
  • Vi tar direkte kontakt med deg over 65 år med SMS, telefon eller brev. (Husk å godkjenne eller avlyse timen du får)

Datoene for vaksineringen er: 3. november 2021, 17. november 2021, 1. desember 2021 og 12. januar 2022. (Mange mellom 65 og 70 år vil måtte vente til januar grunnet 6 måneder fra 2. dose)

Samboere/ektepar, eventuelt vennepar kan få time samtidig. De må da ringe å få satt opp timer. Husk at det må gå 6 måneder fra du fikk 2. dose!

OBS: Hvis du har tatt influensavaksine, skal det gå 7 dager til du kan få vaksine for Covid-19. Det må også gå 7 dager fra du får vaksine for Covid-19 til du kan ta influensavaksine.

Kontakt
Ved spørsmål rundt vaksinering og vaksinasjonsprogram i Vestre Toten kommune, ta kontakt på telefon 903 62 455 (telefonen er betjent mandager, onsdager og fredager klokken 09.00 - 12.00) eller epost: vaksinering@vestre-toten.kommune.no (epost besvares innen to virkedager.)

Denne informasjonen er også publisert på kommunens vaksineringsside Vaksinering i Vestre Toten kommune 

5. oktober 2021: Status Vestre Toten 05.10.21 klokken 15.30 - 3 nye smittede påvist

Vestre Toten kommune fikk i løpet av dagen varslet 3 nye positive. En voksen, uvaksinert mann, husstandsmedlem til smittet, en voksen fullvaksinert kvinne der smittesporing pågår fremdeles, og en ungdom med foreløpig ukjent smittevei.

Det er gjort umiddelbare test-tiltak i ungdomsskoleklassen i formiddag. Uklarheter rundt smittesituasjonen gjorde at kommunelegen anbefalte skolen å sende klassens elever hjem i påvente av det første testsvar, som ventes i morgen. De fleste av elevene i klassen var nylig vaksinert, men litt for kort tid til at de kunne defineres som beskyttet. Noe nytte vil de nok ha likevel. Videre testing vil så skje på skolen, i samsvar med de nye retningslinjer.

Det er igjen en god anledning til å minne om viktigheten av å holde avstand og å la seg teste ved symptomer.

Jens Mørch, kommuneoverlege

4. oktober 2021: Vaksineteamet informerer: Nye tider for vaksinetelefonen

Nye telefontider for vaksinetelefonen er mandag og fredag klokken 09.00 - 10.00

Ved spørsmål rundt vaksinering og vaksinasjonsprogram i Vestre Toten kommune, ta kontakt på telefon 903 62 455 eller epost: vaksinering@vestre-toten.kommune.no (epost besvares innen to virkedager.)

Se også kommunens nettside: Vaksinering i Vestre Toten kommune

Vennlig hilsen
Vaksineteamet, Vestre Toten kommune

3. oktober 2021: Status Vestre Toten - 2 nye tilfeller av COVID19 påvist i løpet av helgen

Vestre Toten har i løpet av helgen fått meldt 2 nye tilfeller av COVID19. Det er to voksne menn, begge fullvaksinert, med milde symptomer. Det ene tilfelles kan knyttes til det utbruddet som er blitt kjent rundt utestedet Kokos på Gjøvik, mens det andre tilfellet har foreløpig ukjent smittested.

Det er svært mange av de som tester seg, i alle aldersgrupper, som har klassiske, og til dels kraftige, symptomer på luftveisinfeksjon. For å få en oversikt over hva som dominerer, samt at influensasesongen nærmer seg, har Vestre Toten i likhet med flere andre kommuner, begynt å be om at en del av testene undersøkes på andre virus. Vi får en høy treffprosent på den vanligste typen Rhinovirus, men finner også andre kjente "forkjølelses"virus-arter.

Disse smitter også, så de grunnleggende rådene om avstand, og å holde seg hjemme når man er syk for å hindre smittespredning, er fremdeles svært aktuelle.

Jens A. Mørch
Kommuneoverlege, Vestre Toten kommune

Nasjonale tiltak

Folkehelseinstituttet: Løpende smittestatistikk (covid-19) i kommuner, fylker og landet totalt

Folkehelseinstituttet: Løpende vaksinasjonsstatistikk (covid-19) i kommuner, fylker og landet totalt

6. oktober 2021: Regjeringen.no: Koronasituasjonen - fortløpende informasjon

Samlet og oppdatert informasjon fra regjeringen og departementene om tiltak og råd til befolkningen. De siste oppdateringene omhandler blant annet oppfriskningsdose til alle over 65 år og alle grenseovergangene åpnes 6. oktober. Les mer her:

24. september 2021: Regjeringen: Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00.

– Smittetallene synker. Sykehusinnleggelsene har flatet ut. I løpet av få uker forventer vi at store deler av den norske befolkningen er fullvaksinerte. Folkehelseinstituttet mener at det er liten risiko for at epidemien skal komme ut av kontroll, gi betydelig sykdomsbyrde eller true helsetjenestens kapasitet. Derfor kan vi gå tilbake til en normal hverdag. Vi vil fjerne de aller fleste smitteverntiltakene, sier statsminister Erna Solberg.

Information in English, Kurdî, Arabic, Swahili, Farsi, Polish/Polski and other languages

Information in English and other languages, Vestre Toten kommune
Large edition

Frivillighet: Ønsker du å bidra?

Informasjon om hvor frivillige kan henvende seg

Vestre Toten kommune har gjort en avtale med VilMer vedrørende formidling av frivillighet. VilMer har som følge av koronaviruset tilbudt å avhjelpe kommunen med å organisere frivillig hjelp til hjemmeboende med behov for dette.

Formålet med ordningen er å redusere smittespredning, gjennom utlevering av nødvendige husholdningsartikler og annen praktisk hjelp til privatpersoner i hjemmeisolering eller hjemmekarantene.

Ønsker du å bidra? Velg en av disse fremgangsmåtene:

Se ogsåOm frivillighet i Vestre Toten

Arbeid, økonomi og næringsliv

Næringslivet rammes hardt av situasjonen knyttet til koronaviruset, og det gjøres daglig endringer som berører både arbeidsgivere og arbeidstakere. På denne siden har har vi samlet nasjonal og lokal informasjon innen arbeid, rettigheter, økonomi og næringsliv.


Publisert: 11.03.2020 13:39
Sist endret: 27.10.2021 08:50