Visit Innlandet: Turist på Vestre Toten?

Turist på Vestre Toten?

Vestre Toten ligger flott til i Innlandet kun halvannen time nord for Oslo. Toten betyr angivelig «Noe man liker» og navnet passer svært godt. De aller fleste trives i det vakre kulturlandskapet rundt flatbygdene på Toten.

Sommerdis på Eina 2018 © Vestre Toten kommune / Petter Furuseth

Sommedis på Eina

Flotte opplevelser

Er du gjest hos oss kan du glede deg til flotte opplevelser for små og store.

Her er noe av det du kan oppleve

Friluftsmuseet Stenberg:
På den flotte amtmannsgarden Stenberg finner du det originale 1814-miljøet fra den tiden Eidsvollsmannen Lauritz Weidemann med familie bodde der.

Sommerhalvåret er det omvisninger og mulighet til å ta seg noe godt å biteti på kafeen Ditlevines Utsikt.
Er du på besøk utenom åpningstid er Stenberg et perfekt sted for piknik og en liten rusletur.

Lauvhøgda, Vestre Toten kommune. Foto: Jørn Melnes

Totenbadet:
Totenbadet på Raufoss er et badeparadis for hele familien. Her er det svømmebasseng med stupetårn, bølgebasseng, flere vannsklier og aktivitetsbasseng samt en flott 9 hulls minigolfbane utendørs.

Lauvhøgda:
Vestre Totens høyeste topp er Lauvhøgda 722 moh. Hit er det
fint å ta en topptur. Fra utkikkstårnet får du en fantastisk utsikt
over Toten og på en klar dag kan du se helt til Jotunheimen,
Synnfjell og Nordmarka.

Raufoss Gård:
Et vakkert galleri midt i Raufoss sentrum der to lokale kunstnere holder hus. Alle dører er åpne, og du er velkommen til å se inn i verkstedet hvor ting blir til!

Gjøvik og Toten Golfklubb:
Gjøvik og Toten Golfklubb har et flott treningsområde og en varierert 9-hulls golfbane som passer spillere med på alle ferdighetsnivåer og gir deg flotte utsiktpunkter utover Totenbygdene, Mjøsa og Hedmark.

Sillongen Toten Hotell:
Hotellet ligger idyllisk til ved Sillongen-vannet og her er det deilig å tilbringe en fin sommerdag. Her er det badeplass og minigolfbane. Hotellet har restaurant og hotellovernatting samt overnatting i hytte. Nærmeste nabo er Gjøvik og Toten Golfklubb.

Einafjorden:
Einafjorden er et yndet sted for badegjester og for fiskere. Hit kommer gjester
langvegesfra for å fiske den enorme gjedda.

Visit Innlandet

Vil du vite mer om hva du kan oppleve
når du er gjest i Vestre Toten?

Kommunen er med i reiselivssamarbeidet Visit Innlandet.
På nettsiden www.visit-innlandet.no (ekstern lenke) kan du få tips om alt du kan oppleve i Vestre Toten
om du er gjest i kommunen eller om du er blant de heldige som bor her.

Velkommen til Vestre Toten!

Publisert: 16.10.2020 13:08
Sist endret: 16.10.2020 13:54