Heldigital prosess for oppmålingsforretninger i Vestre Toten

Bytter ut våte ark med digital saksflyt

Dagene der kommunenes landmålere måtte ut i felten med en bunke papirer er over. Landmålerne i Vestre Toten kommune har tatt i bruk ISY WinMap MobilOppmåling for å utføre digital dokumenthåndtering ute på oppmålingsforretningen i felt.

- Den digitale saksflyten gjør at arbeidet blir mindre omstendelig og tidkrevende. Dessuten er det jo en ekstra fordel at noen vanndråper på et nettbrett ikke gjør noen skade på sakspapirene, mens de samme dråpene på et ark ville gjort det umulig å skrive på det i det hele tatt, sier landmåler Kjetil Naterstad i Vestre Toten kommune.

Digital saksflyt. Heldigital prosess for oppmålingsforretninger i Vestre Toten. Illustrasjon: Norconsult

Løsningen legger til rette for en heldigital prosess for alt fra søknad til signering. Via en nyutviklet app vil landmåleren kunne følge dokumentflyten og hente ut all informasjon på nettbrettet sitt.

Samler alt

Den nye løsningen samler alt på et sted. Dermed er det enkelt å redigere saksdokumenter i forkant eller etterkant av en oppmålingsforretning.

- Når vi har laget en sak i OppmålingsDialog og har produsert et varsel for oppmålingsforretning, blir saken også opprettet i appen. Her har vi mulighet til å gjøre endringer og legge til vedlegg og alt man tidligere måtte ha på papir. Alt sendes direkte til saksbehandlingssystemet vårt og ligger klart til gjennomgang når vi kommer tilbake til kontoret, sier Naterstad.

Programvaren fungerer uavhengig av hva slags kartløsning kommunen benytter.

Kan lære av Vestre Toten

På den andre siden av Mjøsa, har NoIS’ GIS-konsulent Per Alhaug tidligere selv jobbet som landmåler i Stange kommune. Alhaug har vært involvert i utviklingen av ISY WinMap MobilOppmåling.

– Det vi ser er at kommunene kan henge litt etter på digitaliseringen, noe som skaper brudd i den digitale informasjonsflyten. Vestre Toten kommune har vært veldig opptatt av mulighetene digitaliseringen gir, og det tror jeg det er mange kommuner som kan lære av på dette feltet, sier Alhaug.

Bytter ut våte ark med digital saksflyt: ISYnytt 02/19

Trykk på bildet eller følg lenken for digital brosjyre: ISYnytt 02/19 (Norconsult Informasjonssystemer AS)

Hele artikkelen finner man her: Bytter ut våte ark med digital saksflyt (ekstern lenke - nois.no)
Om tjenesten: Oppmålingsforretning (Tjenester A-Å)

Kilde: Norconsult Informasjonssystemer AS.

Publisert: 10.10.2019 12:11
Sist endret: 10.10.2019 12:11