Fysio- og ergoterapitjenesten i Vestre Toten kommune

Om fysio-ergoterapitjenesten

Tjenesten skal: ” Bidra til å styrke enkeltmenneskers evne til å mestre eget liv”.

Fysio- og ergoterapitjenesten i Vestre Toten kommune. Logo: Jørn Melnes

Fysio-ergoterapitjenesten skal dekke behovet for fysio- og ergoterapi i alle aldersgrupper, og vi samarbeider ofte tverrfaglig med flere andre aktører for at kommunens innbyggere skal kunne oppnå best mulig funksjons- og mestringsevne, selvstendighet og deltakelse.

Fysio- og ergoterapeuter behandler enkeltpersoner i alle aldre, men kan også jobbe helsefremmende og forebyggende mot enkeltpersoner, grupper og på samfunnsnivå. Tjenesten har også ansvar for kommunens lager av tekniske hjelpemidler samt nødvendig vedlikehold og utkjøring og innhenting av hjelpemidler fra Nav Hjelpemiddelsentral.

Hva er fysioterapi?

Fysioterapeuter jobber med kropp og bevegelse for å fremme god helse. En fysioterapeut forebygger og behandler skader og sykdommer som gir smerter og/eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Behandling er basert på undersøkelse og vurdering av pasientens problem og hva pasienten selv ønsker hjelp til. Målet er at pasienten kan utvikle, gjenvinne eller holde ved like funksjonsevnen, utnytte egne ressurser og bidra aktivt i å bedre egen helse.

I den kommunale fysioterapitjenesten er fysioterapeuten enten ansatt av kommunen eller har en driftsavtale med kommunen. Du kan få behandling enkeltvis eller i gruppe.

Hva er ergoterapi?

Har du utfordringer med å utføre dine daglige gjøremål fordi du er syk, skadet eller av andre årsaker, kan du få bistand fra en ergoterapeut. Ergoterapeuten kartlegger dine funksjoner og tilpasser dine aktiviteter og arbeidsvaner, formidler og tilpasser tekniske hjelpemidler.

Tjenesten tilrettelegger de fysiske omgivelsene hjemme, i barnehagen, på skolen og på arbeidsplassen. Ergoterapeuter bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsen din og hverdagens krav. En ergoterapeut gjør hverdagslivet mulig, slik at du kan leve et så aktivt liv som mulig.

Slik er vi organisert

Fysio-og ergoterapitjenesten i Vestre Toten kommune

Voksenteam (over 18 år)
Barneteam (under 18 år)
Gruppetilbud
Privatpraktiserende fysioterapeuter
Tilrettelegging og hjelpemidler
Frisklivssentralen

Åpningstider og kontakt

Åpningstider:
Hverdager fra 08:00 til 15:30.

Kontaktinformasjon:

• Hovedtelefon: 908 91 721
  • Fysio- og ergoterapitjenesten
    Postadresse: Postboks 84, 2831 Raufoss.
    Besøksadresse: Raufosstun Helsehus, Severin Olsens vei 15, 2830 Raufoss.

Andre kontaktopplysninger finner man i ansattoversikten ved å følge denne lenken.

Fysio- og ergoterapitjenesten i Vestre Toten kommune. Logo: Jørn Melnes

Publisert: 30.12.2019 12:09