Dekorativt bilde
Fyrverkeriet Bibliotek

Priser og tilskudd

Vestre Toten kommune har flere støtteordninger og priser/stipender for kulturutøvere i kommunen.

Innhold

Årets kultur- og idrettspriser, frvilligpris, kulturstipend og idrettsstipend går til:

Kultur- og idrettsprisen 2018 tildeles Viseklubben Børre.
Et enstemmig Utvalg for velferd og opplæring vedtok før jul at kultur- og idrettsprisen går til Viseklubben Børre i sterk konkurranse med flere andre gode kandidater.  Forslagstillerunderstreker at viseklubben Børre har er en viktig kulturell bidragsyter i lokalmiljøet.   De har bl.a. spilt sammen med Jan Eggum, Erik Bye og Geir Lystrup og vært oppvarmingsband for Halvdan Sivertsen og Odd Norstoga. 

Frivilligprisen for 2018 går til Kåre Eng fra Bøverbru for sitt mangeårige engasjement i lokalmiljøet og bidrag til felleskapet på Bøverbru.  Han har bl.a. vært engasjert i gatelyskomiteen, lysløypekomiteen, Bøverbru idrettslag, Bøverbru muikkforening og mye mye mer. Det siste store prosjektet er restaurering av den gamle Kalkovnen ved Hexum Kalverk på Bøverbru.

I tillegg til kultur- og idrettspris og frivilligpris deles det også ut kulturstipend og idrettsstipend for ungdom.

I 2018 går kulturstipendet til Kristine Legenæs som har vært aktiv i korps og fortiden tar utdanning innen musikk på Barratt Due Musikkinstitutt. Kristine har planer om å fortsette utdanningen med ett år med musikkpedagogikk og deretter en master i utøvende musikk.  Kristine drømmer om å jobbe som utøvende musiker i et profesjonelt orkester eller korps, samt å dirigere og instruere lokale skolekorps.

Idrettsstipendet tildeles i år en ung fotballjente fra Bøverbru som har utmerket seg både lokalt og på
landsbasis: Benedikte Sand Birkeland. Hun har spilt for alle aldersbestemte landslag fra J15 til U23. Hun spiller nå for Lyn Oslo, som sesongen 2017 rykket opp til Toppserien med Benedikte som kaptein. Benedikte har store ambisjoner for fotballen og er nylig utdannet idrettspedagog.

Kulturmidler (Kultur og idrett)

Kulturmidlene lyses ut årlig med søknadsfrist 1. april. Tildelingen fordeles i kulturavdelingen og vedtas av Utvalg for velferd og opplæring (UVO).

Retningslinjer 
Søknadsskjema generelle kulturmidler
Søknadsskjema aktivitetstilskudd idrett
Søknadsskjema idrett og kjøring av skiløyper

Kultur - og idrettspris

Vestre Toten kommunes Kulturpris ble delt ut første gang i 1977.
Fra 2018 er prisens navn Kultur- og idrettspris. Prisvinnere 2017: Driverne av Raufoss Gård

Prisen lyses ut hver høst med forslagsfrist 30. september, og deles ut under Fyrverkeridagene i februar.
Prisen gjelder for det året den deles ut. Utvalg for velferd og opplæring (UVO) tildeler prisen.

Statutter
Tidligere prisvinnere  

 

 

Frivilligpris

Vestre Toten kommunes Frivilligpris lyses ut hver høst med forslagsfrist 30. september, og deles ut under Fyrverkeridagene i februar. Prisen gjelder for det året den deles ut. Utvalg for velferd og opplæring (UVO) tildeler prisen.

Statutter
Tidligere prisvinnere

Kulturstipend og idrettsstipend

Kulturstipend og idrettsstipend lyses ut årlig med søknadsfrist 30. september, og deles ut under Fyrverkeridagene i februar. Det er ett stipend i hver kategori, pålydende 15.000.- . Utvalg for velferd og opplæring (UVO) tildeler stipendene.

Statutter
Tidligere idrettsstipendmottagere
Tidligere kulturstipendmottagere


Publisert: 11.05.2017 14:05
Sist endret: 11.05.2017 14:05