Dekorativt bilde
Fyrverkeriet Bibliotek

Innhold

Friluftsliv

Festivalen

Festivalen Friluftsliv for alle arrangeres hvert år, første helg i september i Vestre Toten kommune som ramme for utdeling av Den norske friluftslivsprisen. Prisen gis av  Norsk Friluftsliv og festivalen Friluftsliv for alle. 

Øverjordet

 

www.friluftslivforalle.no

Turstier

Det finnes mange merkede turstier i Vestre Toten. Det er i de senere årene gjort en formidabel jobb med å merke og skilte stier. I tillegg finnes det en del åpne hytter for allmennheten.

Merking turstier

 Turkart

Her finner du noen turkart.

Vardalåsen

Kulturstien Raufoss

Åsløypas venner

 Åsløypas venner holder til på Raufoss og kommunen samarbeider mye med disse ildsjelene. Foreningens formål er anskaffelse av ny løypemaskin samt å tilrettelegge og rydde/vedlikeholde turstier og skiløypetraseer i området rundt Raufoss. Åsløypas venner har vært med å bygge opp igjen Rognlihaughytta. Her finner du hjemmesiden til Åsløypas venner.

Åpning Rognlihaughytta

Pilegrimsleden

Pilegrimsleden går gjennom kommunen. Leden går Kjølvegen over Høgkorset til Einavollen i Vestre Toten og videre kjølvegen fra Teiterud over Berg til Kjølvegen gard i Kolbu. Kjølvegen er en meget gammel ferdselsveg og beskrevet allerede i 1177. Vestre Toten kommune har satt opp en gapahuk ved Pilegrimsleden i sørenden av Einafjorden.

Gapahuk Pilegrimsleden

Stolpejakt

For fjerde gang ønsker Raufoss IL orientering velkommen til stolpejakt med Sprek på Toten. Dette er et fysisk lavterskeltilbud der du kan kan være med å jakte stolper i nærmiljøet og kanskje andre steder du ikke har vært enda. Du kan velge å gå, løpe eller sykle for å finne stolpene. De fleste stolpene kan også oppsøkes av rullestolbrukere. Det er i år satt ut stolper på Raufoss, Presteseter, Steffensrud og Eina. Les mer på Stolpejakten.no

Stolpejakt i Vestre Toten