TV-aksjonen 2020: Et hav av muligheter

Årets TV-aksjon 18. oktober går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Bøssebærerne i år vil være digitale - her kan man registrere seg.

Innhold

Bli digital bøssebærer!

Et hav av muligheter

TV-aksjonen NRK 2020 går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. I år går TV-aksjonen av stabelen 18. oktober.

Bli digital bøssebærer!

Informasjon til bøssebæreren

I år vil det ikke være en dør-til-dør aksjon. Bøssebærerne i år vil være digitale. En digital bøsse er en personlig innsamlingsside på nettet som du får når man registrerer seg som digital bøssebærer på blimed.no. 

Fra 15. september er det mulig å få din digitale bøsse, men innsamlingen begynner først 5. oktober. I mellomtiden kan du redigere din digitale bøsse ved å legge inn personlig bilde og tekst etter eget ønske. Les mer om hvordan du kan gjøre det her:

Fra 5. oktober vil alle digitale bøssebærere få beskjed at innsamlingen er åpnet. Alle penger som samles inn på bøssen vil gå på bøssebæreren sin kommune i statistikken.

Om Spleis
Hver digitale bøsse har sin egen unike internettadresse på Spleis, som er utvikler av tjenesten. Les mer om Spleis ved å følge denne lenken (ekstern lenke - spleis.no)

Tips og triks
Blimed.no har laget en samleside med tips og triks til hvordan man kan spre og være kreativ med sin digtale bøsse. Tips og triks til din digitale bøsse (ekstern lenke - blimed.no)

Fakta om TV-aksjonen

TV-aksjonen NRK er verdens største dugnad. 7 000 fantastiske frivillige over hele landet jobber for å mobilisere 100 000 bøssebærere, og organisere TV-aksjonen lokalt. Det lokale engasjementet er noe av det som gjør TV-aksjonen helt unik 

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkningen.  
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer TV-aksjonen gjennom 600 kommune- og bydelskomiteer 
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører én søndag i oktober 
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974, og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker. Totalt har TV-aksjonen samlet inn ni milliarder kroner.
  • Et eget innsamlingsråd, oppnevnt av NRKs styre, mottar og vurderer søknadene fra dem som ønsker å bli tildelt NRKs TV-aksjon. Kringkastingssjefen, NRKs øverste leder, tar den endelige beslutningen om hvem som tildeles TV-aksjonen. Innsamlingsrådet har også en viktig oppgave med å påse hvordan pengene brukes. Les mer om utvelgelsesprosessen her.
  • TV-aksjonen koordineres av et sekretariat, som ansettes av årets utvalgte organisasjon. Sammen med de øvrige ansatte i organisasjonen og TV-aksjonens fylkesapparatbygges årets TV-aksjon.
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte søndag kveld

TV-aksjon 2020: WWF: Bli digital bøssebærer!


Publisert: 22.09.2020 09:00
Sist endret: 22.09.2020 10:01