Tidenes skoleresultater i Vestre Toten

Kommunen leverer resultater innen grunnskolepoeng godt over landsgjennomsnittet, og kommer best ut i Gjøvikregionen.

Systematisk arbeid over tid

- Dette er de beste resultatene vi har hatt. Bak resultatene ligger systematisk arbeid over tid, sier fungerende skolesjef Mona H. Strande ved skolekontoret. Hun roser både elever, lærere, skoleledelse, samt politikere som har tatt avgjørelser som har vært viktig for skolesatsingen i Vestre Toten kommune.

Grunnskolepoengene er gjennomsnittet av elevenes vitnemålskarakterer etter endt innsats på grunnskolen, ganget med 10.

Kommunenes grunnskolepoeng 2017-2018

Vestre Toten 42,2
                                                  Gjøvik 41,9
                                                  Nasjonalt 41,8
                                                  Oppland fylke 41,6
                                                  Østre Toten 40,1
                                                  Søndre Land 39,8
                                                  Nordre Land 39,3

Ti år med øving

- Elevene skal være på topp når de går ut etter ti år i våre skoler. Det er da de skal ta valg for sitt videre liv. Alt vi gjør fram til da, er øving, sier Strande.

Elevene ved både Reinsvoll (42,5) og Raufoss ungdomsskoler (42,0) leverer resultater over landssnittet. Aller viktigst, sier Strande, er at pila har pekt rett veg over en periode på flere år.

Tidenes skoleresultater på Vestre Toten. Foto: Per Hovland/OA
GLEDELIG RAPPORT: Fungerende skolesjef Mona H. Strande (til venstre) og pedagogisk konsulent Tove Randi Skjelkvåle kunne opplyse til politikerne at videreutdanning for lærere har betalt i gode skoleresultater. Foto: Per Hovland.

Kilde: Oppland Arbeiderblad 12. juni 2019.

Informasjon og nyheter

Publisert: 12.06.2019 09:37