Matilde (15): Ordfører for en dag

11. oktober 2021 er FNs offisielle jentedag: Mandag var Matilde Asora Johansen (15) ordfører for en dag under initiativet Girls Takeover. Se bildeserie her.

Girls Takeover: Matilde var ordfører for en dag, mandag 11. oktober 2021

Girls Takeover: Matilde blir ordfører for en dag, mandag 11. oktober 2021

"Girls Takeover" er et internasjonalt initiativ startet av Plan, og gjennomføres hvert år i anledning FNs jentedag 11. oktober. Hensikten er å rette søkelys mot FNs bærekraftsmål 5 om likestilling og jenters rettigheter.

Les mer om Girls Takeover her: Plan og norsk næringsliv styrker jenter (ekstern lenke - plan-norge.no)

Ordfører for en dag: Matilde Asora Johansen (15)

11. oktober er FNs offisielle jentedag! Denne dagen tok 15 år gamle Matilde Asora Johansen «over» som ordfører i Vestre Toten kommune! Den aktuelle mandagen kunne man følge med på alle de spennende arbeidsoppgavene hun tok del i i løpet av dagen, og dagen ble dokumentert i kommunens kanaler på sosiale medier:

Vi heier på tøffe Matilde som står på for å fremme likestilling og jenters rettigheter!

Vestre Totens første kvinnelige ordfører Matilde Asora Johansen (15) og dagsavtroppende ordfører Stian Olafsen.

Vestre Totens første kvinnelige ordfører Matilde Asora Johansen (15)
og dagsavtroppende ordfører Stian Olafsen. Foto: Jørn Melnes

Bilder fra dagen

En innføring i kommunalt virke mellom to ordførere. Foto: Jørn Melnes Girls Takeover: Dagens ordfører sammen med Alexandra Myhrvold og Sol Angelika Hauge Mathisen fra 8. klasse på Vestre Toten ungdomsskole er kommunens medierepresentanter, på henholdsvis foto og film. Foto: Jørn Melnes   Tett på!: Dagens ordfører blir tett fulgt av Alexandra Myhrvold og Sol Angelika Hauge Mathisen fra 8. klasse på Vestre Toten ungdomsskole som er kommunens medierepresentanter, på henholdsvis foto og film. Foto: Jørn Melnes Anita Hager, administrende direktør i INTEK, overrekker her 10.000 kroner til dagens ordfører Matilde i anledning TV-aksjonen «Barn, ikke brud». Til høyre i bildet: Anne Katrine Kjellsby, leder for TV-aksjonskomiteen og Stian Olafsen, dagsavtroppende ordfører.Bildet er tatt i kommunens formannskapssal der det i et møte ble snakket om likestilling og jenters rettigheter, og Matilde åpnet møtet med en fin tale om nettopp dette. Møtedeltakere var Anita Hager, administrende direktør i INTEK, Cathrine Løkken Jensrud, senterleder Amfi Raufoss og Elisabeth Lund, kultursjef i Vestre Toten kommune, i tillegg til ordfører Matilde selv.  Anita Hager, administrende direktør i INTEK, overrekker her 10.000 kroner til dagens ordfører Matilde i anledning TV-aksjonen «Barn, ikke brud» Snorklipping og åpning av benker langs elva ned mot AMFI/Bygning 5 sammen med representanter fra Vestre Toten kommune Snorklipping og åpning av benker langs elva ned mot AMFI/Bygning 5 sammen med representanter fra Vestre Toten kommune Besøk av læringsfabrikken/museet for å bli kjent med kommunens historie og fremtiden til industrien/yrkesfag.

Girls Takeover: Dagens ordfører ble tett fulgt og dokumentert av Alexandra Myhrvold og Sol Angelika Hauge Mathisen fra 8. klasse på Vestre Toten ungdomsskole som er kommunens medierepresentanter på henholdsvis foto og film.

TV-aksjonen 2021: Barn, ikke brud

Årets TV-aksjon går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 24. oktober 2021.

Man kan lese om TV-aksjonen 2021: Barn, ikke brud her.

Publisert: 11.10.2021 09:00
Sist endret: 11.10.2021 10:06