Matglede i eldreomsorgen

Tirsdag 5. mars fikk Korterud omsorgsbolig inspirerende besøk av landbruks- og matminister Olaug Bollestad og Matgledekorpset.

Lanserer matgledekorps i eldreomsorgen

Vestre Toten Kommune har hatt matgledekorpset på besøk, for inspirasjon og en start på jobben med å følge opp "leve hele livet" - reformen, der et helt kapittel er viet mat og matglede for de eldre. Denne reformen peker på noen generelle utfordringer og kommer med løsningsforslag kommunene bør jobbe med for at de eldre skal oppleve større matglede.

Matgledekorpset er nå en pilot i innlandet der fokuset skal være mat og matglede i sykehjemmene. Matgledekorpset har mål om å være et positivt bidrag der mathygge er hovedtema. De skal ikke ut å påpeke feil, men være til inspirasjon til å utnytte dagens ressurser og organisering på best mulig måte.

Matgledekorpsets besøk på Korterud omsorgsbolig var meget vellykket. I et godt faglig samspill sammen med Matgledekorpset kunne Fagleder Norunn Henriksen, ernæringskokkene Karianne Birkeland og Gry Iren Alstad Sundbakken, peke på forbedringsområder og smarte løsninger vi kan ta med oss videre i arbeidet med å yte best mulig matomsorg for våre innbyggere.

Olaug Bollestad stekte lapper sammen med Simen Lindstad Nordby og serverte ved boligen. Hun viste seg å være en jordnær og engasjert dame, som også kunne sine saker ved takka. Beboerne ved boligen satte også tydelig pris på besøket fra ministeren.

Statsråd sprer matglede på Korterud omsorgsbolig. Foto: Vestre Toten kommuneLandbruks- og matminister Olaug Bollestad sprer matglede på Korterud. Her sammen med Simen Lindstad Nordby, ernæringskokk som har hatt læretiden sin på Storkjøkkenet i Vestre Toten Kommune.

Bildegalleri

Matglede i eldreomsorgen - bilde 1: Pressekorps Matglede i eldreomsorgen - bilde 2: Pressekorps Matglede i eldreomsorgen - bilde 3. Statsråd Bollestad sammen med Karianne Birkelund og Gry Iren Alstad Sundbakken

Media og nyhetsreportasje

NRK Østnytt tirsdag 5. mars 2019:  Aktuelt innslag er 6. Lanserer matgledekorps.

Direktelenke til hele nyhetssendingen og aktuell nyhetsreportasje finner man her (ekstern kobling  - nrk.no)

Publisert: 08.03.2019 15:44
Sist endret: 08.03.2019 15:44