På vei mot Vestre Toten ungdomsskole (VTu)

Statusoppdatering fra Vestre Toten ungdomsskole med bildegalleri, orientering fra rektor, aktualiteter og framdriftsplan.

Innhold

Utbygging av Vestre Toten ungdomsskole (VTu)

Hva skal bygges?

Sommeren 2019 skjer en stor endring i skolestrukturen i Vestre Toten kommune. De to eksisterende ungdomsskolene Raufoss og Reinsvoll legges ned, og alle ungdomsskoleelevene i kommunen samles i den nye Vestre Toten ungdomsskole.

Den nye skolen har adresse i Prøvenvegen, Raufoss, og er dimensjonert for ca 600 elever. Ved oppstart høsten 2019 vil det være omtrent 440 elever og snaut 80 ansatte ved skolen. Bygget vil bli ca 9000 m2 og vil være i 3 etasjer. I tillegg til skolebygget er det opparbeidet ny parkeringsplass med ca 90 parkeringsplasser vest for Prøventunet.

Se også: Skoleskyss for Vestre Toten ungdomsskole fra august 2019

Parkeringsplassen ved Raufoss idrettshall vil også bli oppgradert, og etter hvert vil også idrettshallen bli utvidet. Gangveien “Svinestien” er også oppgradert med både gang – og sykkelfelt. Området rundt Raufoss ungdomsskole har vært preget av anleggsvirksomhet i lang tid, og det vil fortsatt gjenstå mye på uteområdet når Vestre Toten ungdomsskole tar imot elevene første skoledag 2019/2020.


Vestre Toten ungdomsskole. Logodesign: Jørn Melnes

"På vei mot VTu" - fra rektor

Fra rektor - 20. juni 2019

"Sommerferierapport" fra Vestre Toten ungdomsskole.
På vei mot VTu! Mandag 17. juni besøkte kommende 8. trinn den nye skolen, og møtte til stor jubel sine kontaktlærere og nye klassekamerater for første gang.Elevene i Vestre Toten kommune har snart sommerferie og om to måneder begynner omtrent 435 av kommunens elever på vår nye skole. Vi er i mål med mye, blant annet har alle elevene som skal gå her neste skoleår vært på besøk. Det er virkelig stor stas når bygget fylles med elever - slik skal det være.

Til vanlig er det imidlertid fortsatt bare voksne som jobber her. Det monteres møbler og annet utstyr, settes opp datapunkter og alt som trengs i en digital skole og det graves på utsiden. Kort sagt er skolen fortsatt preget av å være byggeplass både ute og inne, men vi som skal jobbe her til høsten begynner å sette mer og mer preg på bygget. Raufoss og Reinsvoll er tømt, og hundrevis av pappesker er på plass i den nye skolen. Det betyr ikke at de har funnet plassen sin på riktig hylle eller skap, så det gjenstår fortsatt mye jobb før vi har kommet i orden.

Så å si alt er imidlertid i rute, og 12. august, når de ansatte møter til den første planleggingsdagen, kommer de til et bygg som ser helt annerledes ut enn i dag. Mye skal skje i elevenes sommerferie, både av oss i administrasjonen og av alle som jobber for at vi skal skolen skal bli ferdig. Det blir en spennende sommer.

På vegne av ledelsen på Vestre Toten ungdomsskole:
Vi gleder oss stort til oppstart i august, og vi ønsker alle en riktig god sommer.

- Hanne Marken Dalby, rektor

Fra rektor - 2. mai 2019

Raufoss og Reinsvoll ungdomsskole er nå inne i det vi kan kalle "avsluttende" fase. Ansatte på begge skolene står på både med den daglige driften og sortering og systematisering av alt som fyller de to skolebyggene. Det siste kalles også rydding, eller 5S på "lean-språket". Allerede 24. juni begynner riving av Raufoss ungdomsskole, så der blir det en spesielt krevende avslutning av skoleåret. Men også på Reinsvoll ungdomsskole har vi som mål å ha tømt mye ved skoleslutt, så de siste ukene blir spesielle både på Raufoss og Reinsvoll.

Det nye bygget tar mer og mer form, og i løpet av mai og juni skal det fylles med både nye møbler og det vi flytter over fra de gamle skolene. Det aller viktigste er imidlertid fortsatt menneskene som skal fylle bygget. Før påskeferien hadde vi informasjonsmøter for alle foresatte til neste års ungdomsskoleelever, og for vår del ble det tre gode kvelder med stort oppmøte. Vi håper og tror at alle gikk ut fra møtet med en trygghet om at vi skal gjøre vårt beste for at Vestre Toten ungdomsskole skal bli en god skole for alle elevene våre.

I mai og juni skal elevene få besøke den nye skolen. For 7. trinnselevene blir det to datoer: 21. mai skal de få se bygget, mens 17. juni blir et første møte med nye klassekamerater og så langt det lar seg gjøre nye kontaktlærere. 8. trinn skal besøke skolen 11. juni og 9. trinns dag blir 4. juni. Dette er dager vi gleder oss veldig til. Kanskje mange også har sett at fire elevrådselever har besøkt den nye skolen - se OA-saken nederst på siden!

Tiden går fort frem til både sommerferie og oppstart i august. I skrivende stund er det 115 dager til første skoledag, og for min egen del kjenner jeg mer og mer på at jeg gleder meg til bygget tømmes for "arbeidere" og fylles med elever og ansatte! Vi håper det også gjelder elever og foresatte, men ta kontakt hvis dere har spørsmål.

- Hanne Marken Dalby, rektor

Fra rektor - 18. februar 2019

Skolen begynner virkelig å ta form, og i uke 7 og 8 ble alle ansatte invitert til omvisning på bygget. Mange rom, særlig i norddelen av bygget, er helt ferdige, og vi var innom både arbeidsrom, kontorer, bibliotek og ulike spesialrom. Klasserom, grupperom og ulike elevsoner, som er plassert i sørenden av bygget, er ikke helt ferdig, men nå skjer det mye hver dag. Dette blir et godt skolebygg!

Fra rektor - 6. februar 2019

Mandag 19. august 2019 skal ca 440 elever ha sin aller første skoledag på Vestre Toten ungdomsskole. Da har vi ansatte allerede hatt noen arbeidsdager i det nye bygget og alt skal være klart til å gi elevene våre en god start. Både de som jobber hardt med selve bygget og vi som skal jobbe med menneskene som skal fylle bygget, gleder oss til alt står klart. Det er mye som skal på plass både utvendig, innvendig og i organisasjonen før oppstart.

En ny skole er både det vi ser – det fysiske bygget, men aller mest folka som skal fylle bygget. Med nytt arbeidssted og mange nye kollegaer skal egentlig alle ansatte bytte jobb denne sommeren, og vi jobber for at de voksne skal være best mulig forberedt til skolestart 2019. Som nyansatt rektor har det vært spennende å bli kjent med alle ansatte, og jeg har stor tro på at vi sammen skal lage en god skole for elevene våre. Målet vårt er at det skal bli et godt sted å være og lære for alle kommunens ungdommer!

Heldigvis har jeg ikke bare fått møte de voksne på de to ungdomsskolene, det er jo elevene som er grunnen til at vi har valgt å jobbe i skolen. Jeg har fått lov til å besøke alle elevene som skal gå på Vestre Toten ungdomsskole til høsten; både 8. og 9. trinn på Raufoss ungdomsskole og Reinsvoll ungdomsskole og 7. trinn på de fem barneskolene. Forhåpentligvis er dette nyttige bidrag til å gjøre oppstarten på den nye skolen så bra som mulig for elevene. Om noen måneder, når det nærmer seg sommerferie og bygget er mer ferdig enn det er i dag, vil alle elevene på 7., 8. og 9. trinn bli invitert til å besøke den nye skolen. Underveis i de neste månedene vil vi gi dere noen små glimt av hva som skjer i byggeprosessen, så følg med på enten hjemmesiden til kommunen eller legg gjerne turen forbi byggeplassen i Prøvenveien.

- Hanne Marken Dalby, rektor

Bildegalleri

Statusdokumentasjon juni 2019

På vei mot VTu! Mandag 17. juni besøkte kommende 8. trinn den nye skolen, og møtte til stor jubel sine kontaktlærere og nye klassekamerater for første gang. Statusdokumentasjon VTu juni 2019 - bilde 2 Statusdokumentasjon VTu juni 2019 - bilde 3 Statusdokumentasjon VTu juni 2019 - bilde 4 Statusdokumentasjon VTu juni 2019 - bilde 5 Statusdokumentasjon VTu juni 2019 - bilde 6

Statusdokumentasjon april 2019

Vestre Toten ungdomsskole - april 2019 Vestre Toten ungdomsskole - april 2019 Vestre Toten ungdomsskole - april 2019 Vestre Toten ungdomsskole - april 2019 Vestre Toten ungdomsskole - april 2019 Vestre Toten ungdomsskole - april 2019 Vestre Toten ungdomsskole - april 2019

Statusdokumentasjon 18. februar februar 2019

Vestre Toten ungdomsskole - 18.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - 18.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - 18.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - 18.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - 18.02.2019.

Statusdokumentasjon 6. februar 2019

Vestre Toten ungdomsskole - utvendig byggeprosess 06.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - innvendig byggeprosess 06.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - innvendig byggeprosess 06.02.2019. Vestre Toten ungdomsskole - innvendig byggeprosess 06.02.2019.

Livebilder fra byggeprosessen

Her kan man følge byggeprosessen av Vestre Toten ungdomsskole. 

Direktelenken til kameraoverføringen fra byggeplassen finner man her. (eksternt nettsted) Bildet oppdateres en gang i timen på hverdager mellom 06.00 og 17.00.

Tips: Oppdater din nettleser ved å trykke refresh, oppdater eller last inn på nytt.

Overordnet fremdrift for utbygging

Utbygging Vestre Toten ungdomsskole 2019

Parkeringsplass Prøvenfeltet

Byggestart parkeringsplass ved Prøventunet:
10. september 2017.
Ferdig gruset parkeringsplass: medio november 2017.
Asfaltert parkeringsplass: sommer 2018.

Ny skolebygning

Byggestart/rigging av utstyr: medio september 2017.
Peling for bygg starter: medio oktober 2017.
Riving gamlebygget: sommer 2019.
Innflytting skole: august 2019.

"Svinestien"

Stenges for gangtrafikk: 25. september 2017 - august 2019.
Gang- og sykkeltrafikk rutes som vist på vedlagt illustrasjon.

Kartillustrasjon

Her finner man kartillustrasjonen til høyre i PDF-fil 
for større visningsformat.

Informasjon og media


Publisert: 03.05.2019 08:40
Sist endret: 03.05.2019 09:04