Friluftslivets hederspris og ildsjelpris

Friluftsfestivalen og Norsk Friluftsliv ønsker ditt forslag til kandidat for Friluftslivets hederspris og Friluftslivets ildsjelpris. Frist: 5. juni 2020

Vi ønsker ditt forslag

Hvem inspirerer deg til friluftsliv? Kjenner du en ildsjel som brenner for å inspirere flere til å være ute? Har noen du kjenner brukt mye tid og krefter på å legge til rette for friluftsliv for flere? Sammen med Norsk Friluftsliv deler festivalen Friluftsliv for alle ut den norske friluftsprisen i september.

Friluftsprisen 2020. Foto: Foto: Katrine Grue

Nå kan du nominere den du synes fortjener å vinne enten ildsjelprisen eller hedersprisen. Ved å følge lenken under kan du nominere din kandidat - fristen er 5. juni 2020.

Foreslå kandidater her

Her kan du foreslå den du mener er en verdig kandidat til Friluftslivets hederspris eller Friluftslivets ildsjelpris:

Hva er Friluftslivsprisen?

Den norske friluftslivsprisen deles ut årlig, i form av Friluftslivsprisen, Friluftslivets hederspris og Friluftslivets ildsjelpris. Det er paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og festivalen «Friluftsliv for alle» som eier og deler ut prisene.

Den norske Friluftslivsprisen ble etablert i 1995 og er den mest høythengende innen norsk friluftsliv. I 2013 ble i tillegg Friluftslivets Ildsjelpris etablert som en heder til lokale ildsjeler, som står bak den voksende interessen for friluftsliv.

Prisene deles ut under Friluftslivets uke på festivalen «Friluftsliv for alle» i Vestre Toten kommune.

Om Friluftsprisen

Friluftsprisen ble delt ut første gang i 2017, til søstrene Stine og Hege Schultz Heireng – også kjent som Tursøstre. Søstrene gjennomførte i 2016 et prosjekt kalt «52 turer på 52 uker», der de dro på turer både i nærmarka og i villmarka mens var i full jobb. Tursøstre deler øyeblikk fra sine nærturer gjennom sin blogg og sosiale medier, og er opptatt av å formidle at friluftsliv passer for alle, uavhengig av alder, økonomi eller tidligere erfaring.

Om Hedersprisen

Hedersprisen er en påskjønnelse til personer eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær nasjonal innsats for norsk friluftsliv. Til de som i større grad enn ande har sett betydningen av å ta vare på og å tilrettelegge for aktivt og forsvarlig bruk av naturen. De har gått foran som veiledere og forbilder. Andre evner å formidle naturens vare og fine stemninger og dens storslagenhet gjennom ord og bilder.

Dette gir større forståelse for skaperverkets mangfold, og det oppmuntrer til økt bruk av naturen- med sunn nysgjerrighet, forståelse og respekt for naturens verdier. Det er bl.a. slike foregangmennesker og organisasjoner vi ønsker å hedre med Den norske Friluftslivets hederspris.

Om Ildsjelprisen

Ildsjelprisen ble etablert i 2013, som en heder til lokale ildsjeler, som står bak den voksende interessen for friluftsliv. Kandidaten må på en forbilledlig måte ha utmerket seg lokalt. Det kan være like aktuelt å hedre unge, som viser et ekstraordinært engasjement, som eldre som har befestet dette gjennom et langt liv.

Kandidater til Ildsjelprisen foreslås av friluftslivsinteresserte i hele landet innen oppgitt tidsfrist. Juryen for Den norske friluftslivsprisen behandler forslagene og velger ut kandidater. Juryen fremmer tre finalister, og vinneren kåres gjennom en SMS-avstemning.

Publisert: 19.05.2020 12:57
Sist endret: 19.05.2020 12:57