Egenberedskapsuka 2019

Vil du klare deg selv i tre døgn hvis vann og strøm blir borte? Bli med DSB på en landsdekkende arbeidsuke med fokus på egenberedskap i uke 44.

Derfor er vi med på Egenberedskapsuka 2019

Har du alt du trenger for å klare deg selv i tre døgn hvis vann og strøm plutselig blir borte? 28. oktober 2019 starter en landsdekkende arbeidsuke med fokus på egenberedskap.

Målet med Egenberedskapsuka 2019, som varer fra 28. oktober til 3. november, er å øke folks kunnskap om egenberedskap slik at flere gjør fornuftige forberedelser.

Myndighetene anbefaler nemlig at alle husstander i Norge tar noen enkle grep for å bedre sin egen beredskap.

DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) har utarbeidet konkrete råd som du kan lese på sikkerhverdag.no (eksternt nettsted) Her finner du blant annet forslag til et beredskapslager for å klare seg hjemme i minst tre døgn.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap: Dette bør du ha som beredskapslager hjemme. Foto: Gaute Gjøl DahleDSB: Dette bør du ha som beredskapslager hjemme. Foto: Gaute Gjøl Dahle

Hvorfor egenberedskapsråd nå?

Det er flere forhold som gjør at det kommer egenberedskapsråd til befolkningen nå. Mer ekstremvær er blant de viktigste årsakene. Ekstremvær kan føre til bortfall av kritisk infrastruktur, som for eksempel strøm, vann og mobilnett.

I tillegg er vi som bor i Norge – som er blant verdens tryggeste og mest stabile land – vant til at det meste stort sett fungerer som det skal. Det er veldig mange tjenester og funksjoner vi er avhengig av for at vårt daglige liv skal gå rundt uten store problemer. Det er faktisk en sårbarhet.

Du er en del av Norges beredskap
Selv om vi lever i et trygt land kan uønskede hendelser oppstå også hos oss. Og hvis vi rammes av en stor hendelse eller krise, er det mange som trenger hjelp. Hvis flere av oss er i stand til å ta vare på oss selv og de rundt oss ved en hendelse, kan hjelpen settes inn der behovet er størst. På den måten er du en del av Norges beredskap.

DSB/Sikker hverdag med informasjonsfilmer på sosiale medier

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har produsert filmer som utover uken publiseres på Facebooksiden til Sikkerhverdag.no - filmene finner man fortløpende her: facebook.com/sikkerhverdag (ekstern kobling - krever passord)

Publisert: 29.10.2019 09:47
Sist endret: 29.10.2019 09:47