Raufosstun helsehus åpnet igjen

19. november 2019: Raufosstun helsehus er åpnet igjen etter utbrudd av diarèsykdom

Raufosstun helsehus åpnet igjen

Oppdatert 19. november 2019:
Raufosstun helsehus er åpnet igjen etter utbrudd av diarèsykdom.

Tidligere pressemelding:
Raufosstun helsehus stengt for innskrivning av nye pasienter

I løpet av helgen har det utviklet seg et utbrudd av oppkast/diaresykdom som har rammet store deler av Raufosstun helsehus - både inneliggende pasienter, og personalet. Det er også påvist enkelt tilfeller ved tilliggende omsorgssboligenheter - Raufosstun Omsorgsboliger og Korterudveien Omsorgsboliger.

Man mistenker norovirus, som er den vanligste årsaken til dette, på denne årstiden - men har ikke fått endelig svar på prøver ennå. Tiltakene er imidlertid nøyaktig de samme, ettersom dette åpenbart er svært smittsomt. Vestre Toten kommune har derfor stengt Raufosstun helsehus for innskrivning av nye pasienter.

Det er innført rutinemessig strenge smittevernrutinene for å forsøk bryte smitteveiene. Vi beklager de ulemper det medfører, men hensynet til pasientene i avdelingen tilsier dette. Pårørende henstilles til å utsette besøk inntil videre. Spesielt dersom man har forekomst av smitte i hjemmet. For de pårørende der omstendighetene tilsier et rimelig behov for å være hos sine, så blir det lagt til rette for det. Disse må likevel følge avdelingenes anvisninger mht gjeldende restriksjoner, og være særlig nøye med håndhygienen.

- Kommuneoverlege og smittevernansvarlig Jens A. Mørch i Vestre Toten kommune

Kontakttelefonnummer