Kommunevåpen

Innhold

Kommunevåpen - Vestre Toten kommune

Vestre Toten fikk sitt kommunevåpen i 1991. Det er tegnet av kunstneren Inge Rotevatn fra Nordfjordeid, og viser to kniver i sølv, på grønn bunn (PMS 354).

Kommunevåpen for Vestre Toten kommune
Motivet ble valgt ut fra den håndverkstradisjonen som kommunen har gjennom knivmakerkunsten og produksjon av Toten-kniven. I 1881 var det 21 personer i Vestre Toten som hadde kniv­produksjon som hovednæring, og mange hadde det som binæring. De fleste knivmakerne holdt til med arbeidet på kjøkkenet hjemme, og familiens øvrige medlemmer tok del i arbeidet. Knivskaftene ble laget i forskjellige materialer, f.eks. never, horn, valbjørk og ibenholt. Slirene var ofte rikt dekorert med beslag av nysølv.

Kommunevåpenet ble vedtatt av kommunestyret i desember 1990, og er godkjent ved kongelig resolusjon 3. mai 1991.
 
I juni 2014 ble kommunevåpenet vektorisert og digitalisert. og under kan man laste ned kommunevåpenet i diverse digitale formater og størrelser ved å trykke på kommunevåpenikonene.


Last ned Vestre Totens kommunevåpen her
 
JPG-format  PNG-format PDF-format   Svart/hvit
Kommunevåpen JPG Kommunevåpen PDF Kommunevåpen PNG Kommunevåpen VTK - svart/hvitt

Kommunevåpen logo

JPG-format  JPG-format
Kommunevåpen-logo JPG

PNG-format PNG-format


Det er strenge krav rundt bruk av kommunevåpen, og som hovedregel kan våpenet bare brukes av administrasjonen og institusjoner under utøvelse av kommunal myndighet og til dekorasjon. Ta kontakt med politisk sekretariat i Vestre Toten kommune ved eventuelle spørsmål rundt bruk og tillatelse.

Kommunestyrets vedtatte retningslinjer à 4. februar 1999 for bruk av kommunevåpen i Vestre Toten finner man ved å følge denne lenken (PDF-fil)


Publisert: 13.06.2016 11:37
Sist endret: 13.06.2016 11:38